به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، رحيمي پيش از ترک تهران به مقصد قطر در جمع خبرنگاران افزود: لغو رواديد بين تجار دو کشور موجب رفت و آمد بيشتر و توسعه اقتصادي مي شود.
وي همچنين روابط ايران و قطر را در همه زمينه ها الگوي مناسبي براي روابط با ديگر کشورهاي حوزه خليج فارس اعلام کرد.
معاون اول رئيس جمهور بارديگر روابط دو کشور ايران و قطر را محکم و استوار ارزيابي کرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران و قطر از جهات گوناگون فرهنگي ، سياسي و غيره اشتراکات فراواني دارند که اين اشتراکات ظرفيت هاي زيادي براي ارتقاء همکاري ها ايجاد کرده است.
وي با بيان اينکه قطر به ويژه در حوزه خليج فارس و بين الملل نقش خوب و موثري تاکنون ايفا کرده است ، گفت : روابط دوستانه ايران و قطر ايجاب مي کند که سطح همکاري ها گسترش يابد.
رحيمي تصريح کرد : پيش از اين در سفر امير قطر به ايران و بالعکس در سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به قطر مذاکرات بسيار خوبي براي ارتقاء روابط صورت گرفت.
معاون اول رئيس جمهور اين سفر را به منظور تعاملات بيشتر بين دو کشور دوست و همسايه عنوان کرد وگفت: عمده بحث ها در اين سفر اقتصادي خواهد بود.
رحيمي در اين حال با بيان اينکه روابط اقتصادي ما و قطر در سطح روابط سياسي نيست ، افزود: هر دو کشور اراده کرده اند تا همپاي روابط سياسي ، روابط اقتصادي شان را نيز ارتقاء دهند.
معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران ادامه داد : روابط ايران و قطر همان طور که موجب افزايش امنيت ، صلح و ثبات پايدار در منطقه مي شود ، مي تواند نمونه مناسبي بين ما و کشورهاي حاشيه خليج فارس باشد.
رحيمي همچنين با اشاره به حضور ايران و قطر در مجامع بين المللي و اشتراکات اين دو کشور در اين مجامع گفت : قطر در موضوع فلسطين و بويژه غزه وظيفه خود را به خوبي انجام داد و اين مسئله از اصلي ترين نقاط حساس دوستي ما محسوب مي شود.
وي در پايان دوباره ابراز اميدواري کرد: روابط خوب ايران با قطر الگويي مناسب براي ديگر کشورهاي آسيايي باشد.
سفر دو روزه معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ا يران به قطر به دعوت شيخ تميم بن حمد آل ثاني وليعهد اين کشور صورت مي گيرد.
رحيمي و وليعهد قطر مسئولان پيگيري توسعه همه جانبه روابط بين تهران و دوحه براي پيشبرد روابط در همه ابعاد و عرصه ها به ويژه در زمينه هاي اقتصادي، بازرگاني و انرژي هستند.
جمهوري اسلامي ايران و قطر عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت(اوپک) و مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (GECF) هستند.
قطر با بيش از 840 هزار نفر جمعيت و 11 هزار و 500 کيلومتر مربع مساحت، سومين کشور دارنده ذخاير گاز طبيعي جهان پس از روسيه و ايران به شمار مي رود.
مهر امسال مذاکرات هيات هاي کارشناسي با حضور علي آقامحمدي از ايران و محمد عبدالله الرميحي از قطر در دوحه برگزار شد.
به گفته مسئولان دو کشور، حجم مبادلات تجاري ايران و قطر با وجود فراهم بودن فرصتهاي تجاري درحد انتظار نيست و به منظور افزايش روابط تجاري اخيرا مقامات اقتصادي دو کشور براي تاسيس شرکت سرمايه گذاري مشترک به ارزش 500 ميليون دلار توافق کرده اند.
پيش بيني ميشود در سفر معاون اول رئيس جمهور به قطر، چند يادداشت تفاهم به منظور تسريع در حوزههاي سرمايهگذاري دو کشور و بالا بردن سطح تجاري ايران و قطر بين مقامات دو کشور به امضاء برسد.
احمدي نژاد و شيخ حمد بن خليفه آل ثاني سران دو کشور ايران و قطر آخرين بار در نيمه شهريور در دوحه با يکديگر ديدار و گفتگو کردند.
معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران گفت: در سفر به قطر سعي خواهيم کرد موضوع رواديد بين تجار ايران و قطر با توافق طرفين حل شود.<BR>